CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, December 30, 2010

2010 yang membahagiakan....

Huyeee...lg satu hari je nk sambut thn baru 2011..n esk jg due date CTL nk bersalin..tp, still xder tanda2 pun nk bersalin...rsnyer baby nk tgu new year kot...hehe..bagus gak kan baby lahir time new year..kalau kt Malaysia dh tentu leh kuar tv n surat khabar..hahaaa

Ok, 2010 dh nk berlalu..byk suka duka semua org dh tempuh kan..ad ayg anggap 2010 thn gemilang..x kurang juga yg anggap 2010 thn kesedihan..tp bg CTL, 2010 merupakan thn yg amat bahagia skali....SEBAB...hehee..dh tentu la sbb CTL dpat menjd seorg isteri pd 2010...pastu terus dpt bergelar ibu...syukur pd Allah...aminnn

Paling CTL x dpt lupa, majlis kawen CTL n adik, telah dihadiri oleh Perdana Menteri Malaysia..siapa lg klu bukan Najib Tun Razak...dh tu siap kuar dlm buletin utama tv3 n paper kosmo uolsss...majlis korg adooo?? x dooo kan..siap masa majlis kawen tu, CTL rs cm VIP u...sbb lampu jurukamera lip lap lip lap kene muka CTL yg cun giler time tu..huhuuu...hihiiii

video
 hehee..walaupun kejap je kuar tv..tp, still glamer kan....hahahaaa

hehee..kuar paper kosmo! gak...CTL dh sama taraf dgn arris ni..hikhikhikkk
Dan yang manis nyer 2010, CTL dh berhijrah seketika ikut suami ke bumi Dubai....wlpun pilu sbb terpaksa berjauhan dgn abah n adik bradik semua, tp CTL hepi sgt sbb dpt ikut suami ke sini...WALAUPUN terpaksa berhenti keje, i x kesah u...syurga isteri kan di bawah tapak kaki suami...hehehee...cuma skrg tgh sbr nk tgu kelahiran baby jer...doakan yg terbaik ya utk CTL...

So, mmg 2010 thn hepi bg CTL...dan semoga 2011 juga memberi lebih kebahagiaan buat kami sekeluarga..aminnnnn

Sunday, December 26, 2010

Kicap Kipas Udang... yehaaa

Hahaaaaa......setelah mengidam tahap dewa dengan kicap kipas udang, akhirnyer dapat juga CTL dgn hubby merasa kenikmatan nyer...kuikuikuiii....jutaan terima kasih la kepada Kak Dila n Kak Finaz sbb sudi membawa kicap tu dr Malaysia..lebiu ols la...muuuaaahhh...


sedappp ooo...walaupun cuma dapat 2 btl kecik, itu sudah memadai..hehee


Tu la kan, klu dah tinggal diperantauan ni, benda2 yg simple pun blh membuatkan kita teringin gilosss...heheeee

Friday, December 10, 2010

Kicap....oh kicap...uwaaaa...

CTL mmg giler dgn kicap..klu mkn nasi x kira berlaukkan apa, mesti nk kena ada kicap..klu xder kicap mmg konfem x sedap kn..hehehe..tp masaelah n problem nyer, kt Dubai ni mana ada kicap peberet CTL mcm kt kg dulu..kicap kipas udang or kicap lemak manis adabi...yg byk dijual kat sini kicap ABC Indonesia tu ja..nk x nk kena la beli jg..utk hilangkan kempunan dgn kicap.haha..

Tp, hari tu ms pergi Global Village..jumpa la kicap tamin dari Malaysia..pya lah riang gumbira rasa dihati..sbb last2 jumpa gak kicap dr negara sendiri...:) apa lagi..memborong la sampai 4 btl uolsss....konon2 nk buat stok la...hehehee


apa nk buat dgn 4 btl kicap masin ni????


Tapi malangnyer....CTL tertipu..tipah tertipu bang..tipah tertipu....uwaaaaaaaaaaaaaaa....ini bkn kicap lemak manis yg makan dgn nasi tu...ini kicap MASIN lorrrrr....hukhukhukkkk.....

Apa nak buat byk2 dgn kicap masin ni?? xkn nk mandi kicap kot....emmmm...dh satu pembaziran yg melampau..huhuuu

So, moral of the stori the moriiii...ms nk membeli SILA BACA LABEL dgn btl n yg penting baca BISMILLAH ok...hahahaaaaaa..padan muka sendiri....

Monday, November 29, 2010

Air Tebu n Tomyam...yummiiii...

Uishh...semua org suka air tebu kan? sgt2 sedap...tp malangnyer sejak ngandung, CTL mmg x blh minum air tebu..kata org2 tua, air tebu tu tajam n blh membahayakan baby di awal kandungan...so, mmg xnk cari pasal la p minum air tebu..i love my baby maaaa...pastu bulan puasa plak, mmg semua org cari air tebu utk menghilangkan dahaga seharian kan...tp kt Dubai ni mn nk cari fresh pya air tebu?? sian CTL dgn hubby...TETAPI alhamdulillah..jumpa gak air tebu fresh kt Dubai ni, di Global Village dan kebetulan kandungan CTL pun dh nk msuk 8bln, so blh la minum air tebu puas2...yehaaaaa....andreee...andreeeeeeeee

tgk tu mata kepuasan dpt minum air tebu..hahaaa

Dan, awal2 ngandung dlu CTL mmg giler mkn tomyam..blh kata dlm 1 mgu, 3 kali beli tomyam..kira dlm 5 bln pertama ngandung sblm terbang ke Dubai, mmg sentiasa mkn tomyam...sgat2 sedap..kt Dubai ni bkn xder kedai masakan Thai, tp entah le naper x sesedap mcm mkn tomyam kt penang dulu...tp syukur pd Allah, CTL jumpa gak tomyam sedap kt Global Village uolsss...rezeki ibu hamil la tu..heheeee

nampak cam biasa je kan..tp sgt sedap n berbaloi dgn harganyer...hehee

Dan yg bestnyer, di sebabkan teruja giler dgn air tebu serta tomyam tu, 2x CTL n hubby p Global Village walaupun terpaksa membayar tambang teksi yg cukup mahal....air tebu + tomyam = 35aed..tambang teksi = 113aed tu..huhuu..ngidam pya pasal..layan jer..lebiu my hubby...

my lovely hubby yg cukup memahami...lebiu..muuahhh

Wednesday, November 17, 2010

Eid ul-Adha 2010...Dubai

huyeee...huyeee...hari ni hari raya korban kat Malaysia..tp kitorg kt UAE dh raya smlm...Selamat Hari Raya Korban buat kaum keluarga n para sahabat di tanahair...emmm...thn ni dah 2x CTL smbut raya kt Dubai...first hr tu raya puasa..n hr ni raya korban plak...suasana mmg berbeza...sedehhh...jauh dr abah terchecta....tp, raya korban hr ni, mmg berbeza sket dr raya puasa hr tu..sbb raya puasa hr tu CTL dok umh jer...x beraya kt mana2, kwn pun xder ms tu...pg raya ngis jer kt umh..rindu kt famili di kg...tp smlm pya raya sgt bes tau...sbb dh ada ramai kwn2 baru n blh mkn juadah hari raya..hehehee


antara juadah yang sangat2 menyelerakan






pastu, yg paling CTL teruja nk raya kali ni sbb, x sbr nk cuba pakai abaya baru...hhahaaaa..x penah teringin nk pakai pun selama hr ni wlpun hubby suruh beli satu...tp entah kenapa, bila kwn2 ckp nk pergi cari abaya utk sambut raya haji ni, CTL semangat btl nk p beli sama..
cantik x CTL dgn abaya baru?? heheeee
so, tenkiu la buat kwn2 baru CTL kt Dubai ni sbb sudi berkawan dgCTL dan ajak CTL joint xtvt diorg...diorg mmg sgt baik n kepala semua giler2 wlpun semua bergelar ibu....hehee..para ibu alaf baru harus gempak2 kan..baru rock..hahaaa
kwn2 baru yg sgt sempoi....luv u ols..muuaaahhhh

Sunday, November 7, 2010

Dubai....antara teruja dan air mata...

pejam celik..pejam celik..dh 3bln 17hari cik tipah di bumi dubai ni....emmm...nk kata byk pengalaman kt sini, blm la byk sgt...tp blh la klu nk kongsi cerita...mula2 dlu mmg teruja giler n x sbr nk dtg sini..maklumlah..nk dok negara org...bkn senang nk dpt peluang ni kan..hehee

first day kt sini msa bulan puasa..amat lah sedeh...nk mkn mkanan yg sedap2 mmg x dpt la..nk jumpa air tebu fresh mmg jauh sekali...tp nk jumpa kurma fresh mmg byak..siap pokok skali tu..hehee

mmg teruja giler tgk pokok kurma ni ..rs cm nk panjat petik je buah dia..hahaaa....jakun sungguh la...

emmm..hari raya lg le menyebak kn perasan, jiwa n raga...first time raya tanpa abah...air mata ni jgn ckp la..laju je nangis kn..bila tel dgr suara abah lg la,..sedey giler..
.

tp, dlm sedey tu, hepi la jg..sbb thn 2010 merupakan thn pertama beraya dgn insan yg bergelar suami..yehaaa....dh bley cium tgn suami lorr thn ni...

tp x bes nyer kt sini, amat la ssh nk dptkan makanan yg kita nk mkn ikut selera malaysia...klu jumpa tu, kira bertuah la sgt..tp mmg jarang la buleh jumpa...nk x nk, kena cr la resepi kt internet n buat lah sendiri..hahaaa

Wednesday, October 20, 2010

Hobi yang lazat..hehee

huhu....dlu mmg cik tipah ni x terer msk..bkn x pandai la..tp MALAS...ye la dlu bujang..skrg dh ada suami..dlu nk mkn sorg, beli je paling senang..skrg nk mkn kena gak pk selera hubby...so, antara hasil air tangan sejak bergelar istri ni adalah seperti berikut...hehee...


hehee..kek coklat lembab..mmg terbaekkk..sedap ooo...hubby cik tipah sgt suka..

 hehee..ini yg terbaru cik tipah masak...keropok lekor..adalah amat membanggakan hasilnyer..btl2 menjilat jari..hehee

ini hasil yg sgt membanggakan cik tipah..dodol..korg blh buat sendiri..hahaha..ini lah, klu dh teringi sgt, semua blh jd kn...hebat cik tipah skrg..ahaksss

Monday, September 27, 2010

Taraaaa....si bugel...my baby aloha...

Masa scan nampak ini aje...tiap bulan scan, tapi baby tetap tak mau tunjuk jantina...baby nak suprise ek kat ibu and ayah dia...sabar je la..heheee

Tapi x kisah la baby ku boy or gurl..janji sihat n sempurna...ini hadiah ibu utk ayah...lebiu sgt2..muuahhhh

Saat Bakal Bergelar Ibu..

tak sbar rasanyer nk bergelar ibu...perut makin membesar..pergerakan makin terbatas...tapi dalam hati hanya Allah sahaja yang tahu betapa gembira dan tak sabar nyer nak lihat wajah bakal baby tanda cinta dengan suami.



Setiap masa merasa pergerakan baby...hepi sgt...bila berbual dgn baby, dia mcm faham apa yg kita perkatakan...semoga bila lahir dia menjadi anak yg soleh n solehah...berjaya di dunia dan akhirat...aminnn

Thursday, August 26, 2010

Bujang...Isteri Orang...Bakal Ibu

Pejam celik..pejam celik....dh hampir 6 bln cik tipah dh berumahtangga...hehee...mcm x percaya la plak...igtkan dh xder org nak..hehehee..
Tanggal 3 April 2010..cik tipah selamat menjadi istri kepada buah hati tersyg...syukur sgt2...stlh lbh 2 thn bercinta dan tempuh mcm2 dugaan, akhirnya jodoh kami sampai juga...
Dan paling membahagiakan, cik tipah bunting pelamin tu...yehaaa....x lama lagi cik tipah bakal menimang baby la...semoga kebahagiaan milik kami dunia akhirat...aminnn....



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Selamat Melenggang

terima kasih banyak2 sebab korang sudi melenggang kangkung kat sini....sayang korang...muuuaaahhhhhh....